نحوه شناسایی انواع مختلف بدافزارها در لپ تاپ چگونه است؟ آیا میدانستید که یک شرکت نرم افزاری آمریکایی Symantec بیش از 246 میلیون نوع بدافزار جدید را در سال 2018 کشف کرد؟ اجازه دهید صادقانه باشد؛ هیچ دستگاهی در برابر نرم افزارهای مخرب یا ویروس مصون نیست. آنها تهدیدی برای اصطلاحات امنیتی شما هستند و میتوانند عملکرد دستگاه شما را به خطر بیندازند. بدافزار با هدف سوء استفاده و آسیب رساندن به سیستمها، دستگاهها و شبکههای شما، میتواند دادهها را بدزدد و کنترلهای دسترسی را برای آسیب رساندن به رایانهها دریافت کند. مهم نیست که چقدر در مورد حذف بدافزار یا بدافزار میدانید، ضروری است که طبقه بندی آن را مستقیماً برای متوقف کردن یا حذف آنها دریافت کنید. بیایید به جزئیات بپردازیم تا بیشتر در مورد انواع مختلف بدافزارها و نحوه شناسایی و حذف آنها مشخص شود.
آشنایی با بدافزار در لپ تاپ
بدافزار معمولا به نرم افزارهای مخرب اشاره دارد. اصطلاح چتر شامل کرمها، ویروسها، تروجانها و چندین برنامه مضر دیگر است. هکرها و هرزنامهها از این برنامههای مخرب برای آسیب رساندن به دادههای شما و مهمتر از آن دسترسی به اطلاعات محرمانه و حساس استفاده میکنند.
مایکروسافت بدافزار را به عنوان هر نرم افزاری که به شبکه رایانه، سرور یا رایانه شما آسیب میرساند، تعریف میکند. کارشناسان بدافزار را نرمافزاری میدانند که بهجای فناوری یا تکنیک خاصی که برای طراحی آن استفاده میشود، به سیستم آسیب میرساند یا به آن آسیب میرساند.
انواع بدافزار و نحوه تشخیص آنها
جالب اینجاست که میتوانید بدافزارها را در دستههای زیادی کشف کنید. به طور کلی، این بستگی به سرعت انتشار نرم افزارهای مخرب دارد. مردم اغلب از کرم، ویروس و تروجان به جای یکدیگر استفاده میکنند. با این حال، این سه شکل به طور ماهرانهای در هنگام آلوده کردن سیستمها متفاوت هستند که عبارتند از:
- ویروس اساساً نوعی کد کامپیوتری است که این توانایی را دارد که خود را در کدهای دیگر برنامههای مستقل قرار دهد. نه تنها برنامه را به انجام فعالیتهای مخرب هدایت میکند، بلکه به سرعت پخش میشود.
- کرم نیز نرم افزار مخربی است که با بازتولید خود، خود را پخش میکند. میتواند چندین دستگاه را همزمان آلوده کند.
- از سوی دیگر، یک تروجان مانند یک کرم و ویروس تکثیر نمیشود، اما میتواند کاربران را به چیزی که به دنبال آن هستند فریب دهد. پس از کلیک کردن، بدافزار فعال میشود، به سیستم آسیب میرساند و به سرعت پخش میشود.
بدافزار نصب شده به صورت دستی
مهاجمان و هکرها همچنین میتوانند ویروس را به صورت دستی روی دستگاهها و رایانهها نصب کنند. آنها میتوانند این کار را در صورت دسترسی فیزیکی به سیستم یا استفاده از افزایش امتیاز برای کنترل سرپرست از راه دور انجام دهند. گاهی اوقات مضرتر از کدها و برنامههای خودکاری است که رایانه شما را آلوده میکند.
نرم افزارهای جاسوسی
با توجه به امنیت سایبری Webroot، اکثر کاربران ناآگاه قربانی “جاسوس افزار” میشوند. یک هکر برای جمع آوری مخفیانه دادهها روی سیستم نصب میکند. به طور معمول، هدف آن جاسوسی از فعالیتهایی است که در رایانه یا دستگاههای دیگر انجام میدهید. دادههایی را که با همتایان خود مبادله میکنید جمع آوری میکند و اطلاعات را برای شخص ثالث ارسال میکند.
آشنایی با نرم افزار جاسوسی keylogger
اگر شخصی رمز عبور شما را با استفاده از بدافزار بدزدد، ممکن است از یک “keylogger” که یک نرم افزار جاسوسی خاص است استفاده کند. این میتواند ضربات کلید را برای کپی کردن جزئیات رمز عبور شما ضبط کند.
برنامه جاسوسی روت کیت در نحوه شناسایی انواع مختلف بدافزارها در لپ تاپ
روت کیت نوع دیگری از بدافزار نصب شده به صورت دستی است که میتواند دسترسی و کنترل از راه دور را از یک رایانه به رایانه دیگر منتقل کند. TechTarget این بدافزار را به عنوان مجموعهای از ابزارهای نرمافزاری تعریف میکند که میتوانند به ریشه دسترسی پیدا کنند، مانند کنترل سطح مدیریت بر سیستم دیگر و حضور.
ابزارهای تبلیغاتی مزاحم
Adware یکی دیگر از بدافزارهای رایج است که با اجبار مرورگر، تبلیغات را در وب تغییر مسیر میدهد. بیشتر کاربران را به دانلود تبلیغات مختلف که دارای ویروسها و نرم افزارهای مخرب بیشتری هستند هدایت میکند. نیویورک تایمز اشاره کرد که این نرم افزار کاربران را با بازیهای رایگان، افزونههای مرورگر و برنامهها وسوسه میکند.
باج افزار یک نوع بدافزار لپ تاپ
باج افزار همانطور که از نامش پیداست فایلهای موجود در هارد دیسک را رمزگذاری میکند. مهاجم یا هکر در ازای دریافت کلید توضیحات سیستم، پول میخواهد. ممکن است شیوع بدافزارهای زیادی مانند باج افزار Petya را دیده باشید که شرکتها و مشاغل بسیاری را آلوده کرده است. اگر به کلید توضیحات خود دسترسی ندارید، دسترسی مجدد به دادهها و فایلهای خود از نظر ریاضی چالش برانگیز است.
Scareware نسخه دیگری از این بدافزار است که مدعی کنترل دستگاه یا رایانه شما برای باج است. با این حال، از حلقههای مختلف مرورگر استفاده میکند تا آسیب بیشتری نسبت به آنچه انجام میدهد، پنهان کند.
نرم افزار مخرب Cryptojacking
Cryptojacking یک نرم افزار مخرب استخراج ارز دیجیتال است که رایانهها را آلوده کرده و از آنها برای استخراج بیت کوین استفاده میکند. این یکی از راههای کسب سود مهاجم است. یک مهاجم این نرم افزار استخراج را در پس زمینه سیستم یا در پنجره مرورگر بدون اینکه شما بدانید اجرا میکند.
بدافزارهای تبلیغاتی آلوده در نحوه شناسایی انواع مختلف بدافزارها در لپ تاپ
نوع بدافزار از تبلیغات قانونی برای آلوده کردن رایانهها استفاده میکند. به عنوان مثال، یک مجرم سایبری برای اجرای یک تبلیغ در یک وب سایت معتبر هزینه میپردازد و وقتی روی آن تبلیغ کلیک میکنید، شما را به یک سایت مخرب هدایت میکند. همچنین ممکن است بدافزارها و ویروسهای مختلفی را روی رایانه شما نصب کند.
گاهی اوقات، نرم افزار مخرب خود را به طور خودکار اجرا میکند بدون اینکه شما روی چیزی کلیک کنید. این یک دانلود درایو است.
پیشنهاد مطالعه: علت قطع شدن مداوم WiFi در لپ تاپ سونی