نمایندگی تعمیر لپ تاپ سونی

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

Boot لپ تاپ چیست و چه کاربردی دارد

هنگام حل مشکلات نرم افزاری سیستم عامل یا نصب مجدد ویندوز، بوت کردن یکی از مراحل کار، به معنای انجام فرایندهایی که پس از روشن شدن تا زمان بدست گرفتن کنترل لپ تاپ  توسط سیستم عامل  است. اما اینکه دقیقا بعد از زدن دکمه پاور چه اتفاقاتی رخ داده تا ویندوز بارگذاری شود، چیزیست که در ادامه میخواهیم به آن بپردازیم.

Booting

پس از روشن شدن لپ تاپ، لپ تاپ شروع به انجام کارهای خود تشخیصی برای شناسایی نرم افزارها و درایورهای لازم جهت راه اندازی سیستم عامل نموده، در نتیجه این اعمال لپ تاپ ویندوز را تشخیص و ارتباط با آن برقرار می نماید.

 در تمام طول مدت بوت شدن ویندوز شما شاهد کدهای پشت سره هم با نام داده های BIOS در صفحه نمایشگر بوده که اطلاعاتی مانند نوع CPU، رم و لپ تاپ را نمایش می دهد.

مراحل Boot ویندوز

همان طور قبل تر بیان شد، فرآیند بوت از زمان روشن کردن لپ تاپ شروع شده لذا مرحله اول ورود جریان برق به سیستم های داخلی از جمله Mother Board، ادامه روند را مادر برد به عهده گرفته چرا که قطعه مهم مدیریت کننده قطعات سخت افزاری مانند رم و پردازنده لپ تاپ است.

فعالیت پردازنده در واقع نشان دهنده شروع مرحله دوم پروسه بوت شدن، که طی آن دستوراتی از CPU به سخت افزاری به نان BIOS ارسال تا فرآیند POST را در مرحله بعدی انجام تا عملکرد قسمت های حیاتی مانند رم، هارد، کارت گرافیک و غیره را بررسی و از یلامت آن ها مطمئن گردد.

این مطلب را از دست ندهید   افزایش طول عمر با خارج کردن باتری

مرحله POST بوت کردن

لپ تاپ قبل از اینکه مدیریت را به ویندوز بسپارد بسیاری از قسمت ها را تست کرده و در صورت خرابی با دادن پیام  boot failure مانع از ادامه روند بوت شده، این تست نرم افزاری ویندوز را اصطلاحا POST می شناسند.

POST که کوتاه شده عبارت Power-On Self-Test، مرحله بررسی عملکردی ویندوز و درایور های آن بوده و عبور از این مرحله به معنای سلامت نرم افزاری سیستم عامل لپ تاپ و یک پیش نیاز مهم قبل از تکمیل فرایند Booting است.

بوت لودر یا Boot Manager

بعد از مرحله POST هنوز کار سخت افزار BIOS تمام نشده، با پیداکردن بوت سکتور MBR در هارد لپ تاپ ادامه روند بوت را همچنان به عهده دارد؛ طی این مرحله سلسله اتفاقاتی رخ داده تا نهایت منجر به بار گذاری  Boot Manager در رم داخلی لپ تاپ گردد.

این اتفاقات شامل: فعال شدن بخش Active Partition توسط یوت سکتور MBR و بارگذاری آن بر روی رم، تا موجب اجرای Volume Boot Code در داخل رم و راه اندازی Boot Manager از طریق آن گردد.

مرحله پایانی اجرای فایل هسته سیستم عامل

بوت لودر یا Boot Manager با اجرای دستوراتی در داخل رم، موجب پیدا شدن فایل های کرنل یا هسته ویندوز و اجرای آن فایل ها میگردد؛ در نتیجه بارگذاری و اجرای فایل های هسته مرکزی سیستم عامل دیگر فعالیت سیستم لپ تاپ به طور کامل به ویندوز واگذار و حال سیستم عامل رم را کنترل و درایورها و نرم افزارهای مورد نیاز خود را داخل آن بارگذاریمی کند.

این مطلب را از دست ندهید   خاموش شدن لپتاپ سونی

نمایش صفحه لاگین

بعد از اجرای هسته مرکزی و بارگذاری درایور های ویندوز بوت سیستم تکمیل شده و نوبت نمایش صفحه لاگین یا ورود به کاربرد می باشد؛ اگر در این محله اختلالی پیش آمده سستم از ورود شما جلوگیری کرده و مجبورید مراحل قبل را تکرار کنید؛ اگر همچنان بارگذاری سیستم با ارور بوت نشدن همراه بود لازم است از تعمیر کاران حرفه ای کمک گرفته تا ین مشکل نرم افزاری را حل نمایید.

hardcold booting یا softwarm booting

اصطلاح Cold Boot زمان اتفاق افتاده که شما اقدام به روشن کردن لپ تاپ نمایید اما اگر سیستم توسط دستور ریستار مجدد بارگذاری شود به آن   softwarm booting می گویند و دستورات آن با بوت معمولی یا hardcold booting بسیار متفاوت است.

بوت نشدن سیستم دلایل مختلف سخت افزاری و نرم افزاری متعددی داشته و نیازمند دانش و مهارت بالایی جهت رفع آن است در نتیجه توصیه داریم برای جلوگیری از آسیب های احتمالی بعدی از یک کارشناس دوره دیده کمک بگیرید.

0/5 (0 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =